Newsgames

Ik schreef dit reflectieonderzoek over newsgames voor mijn afstuderen aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek, maar vooral omdat ik erg geïnteresseerd ben in de gamification van nieuws. Een verhaal vertellen in een game lijkt mij een hele mooie manier om andere (nieuwe) doelgroepen te betrekken bij belangrijke onderwerpen.

Voor het onderzoek sprak ik onder meer met veel mensen uit deze doelgroep op het gamefestival EGX Rezzed in Londen. Ook sprak ik hier verschillende developers over hun games. Zo keek ik vooral naar de narrative-driven games. Zo kwam ik verhalen tegen in games die bijna al een newsgame konden zijn – het was dan wel fictief, maar wel gebaseerd op verhalen die je vandaag de dag tegen komt.

Tijdens dit onderzoek deed ik veel inspiratie op voor mogelijkheden van eigen newsgames. Hier spar ik van tijd tot tijd nog steeds wel eens over met een vriendin en collega, maar voorlopig is er nog niets van de grond gekomen. Ben je echter geïnteresseerd en zou je met ons samen willen werken. Neem vooral contact met me op.

Download hier mijn onderzoek over newsgames (.pdf)