Onderzoek

De afgelopen twee jaar heb ik veel onderzoek gedaan, dat ik op deze pagina graag met je wil delen. Ik schreef onder meer over de uitsluiting van de homogemeenschap in Nederland en vrouwenemancipatie in Oost-Europa en Nederland. Voor mijn masterscriptie vergeleek ik het klimaatbeleid van Nederland met dat van Bangladesh.

Who Will Collapse?

“Jared Diamond’s theory implemented: how Bangladesh and the Netherlands choose to fail or survive, from 1989 to 2020.” Mijn masterscriptie over het klimaatbeleid. Hierin vergeleek ik Nederland met Bangladesh. Lees meer.

What about the gays?

Case study over hoe de homo-gemeenschap de publieke ruimte beïnvloedde sinds 1970, en uiteindelijk onderdeel hiervan werd. Lees meer.

Inequality between men and women in perspective

Onderzoek naar vrouwenemancipatie of het gebrek daaraan, een vergelijking tussen Bulgarije, Polen en Nederland. Lees meer.

Van het ‘land van immigratie’ naar het land van Trump

Analyse van de Verenigde Staten en de verandering van ‘nation of immigration’ naar de natie die een muur wil bouwen om immigranten tegen te houden. Lees meer.

Zuid-Molukse veranderingen

Bachelorscriptie (premaster) over hoe terroristische acties in de jaren ’70 leidden tot veranderingen in het beleid omtrent Zuid-Molukkers in Assen. Lees meer. Na dit onderzoek schreef ik hierover een lang artikel voor het Drents Historisch Tijdschrift Waardeel. Dat artikel kun je hier lezen.